Vágólapra másolva!
A Williams venezuelai pilótája szerint Lewis Hamilton a bajnokság állása miatt próbálta meg vele szemben a balesettel végződött előzést.

Hamilton és Maldonado a verseny újraindítását követően az egyes kanyarban koccant össze, de a lökés pont elég volt a venezuelainak ahhoz, hogy nekicsússzon a falnak, és attól az ütéstől még keresztbe is állt a versenyautója, és kiesett. A búcsú különösen azért volt fájdalmas Maldonadónak, mert épp a hatodik helyen állt, ezzel saját maga első, a Williamsnek pedig idei első pontjait szerezhette volna meg. Öröm az ürömben, hogy végül Barrichello kilencedik helye révén mégis pontot tudott szerezni a grove-i istálló.

"Azt hiszem ugyanazt a manővert próbálta meg velem szemben, amit Massával. Pontosan ugyanaz volt a helyzet, túl optimista volt." - mondta Maldonado a verseny után.

"Ez a pálya nagyon keskeny, nagyon óvatosan kell itt előzni. Sok előzést hajtottam végre a versenyen, és soha nem volt semmi problémám, mert meg voltam róla győződve, hogy megcsinálom őket. Biztosan bajban volt a pozíciója miatt - ő a világbajnokságért harcol."

Arra a kérdésre, hogy szerinte Hamilton manővere veszélyes volt-e a Ste Devote-kanyarban, csak annyit válaszolt a venezuelai: "Nem tudom, majd a sportfelügyelők eldöntik."

"Ez a kanyar mindig nagyon nehéz, mert a pálya bal oldalán van, előtte ott az egyenes, de az sem egyenes, hanem egyetlen hosszú kanyar, és amikor megérkezel a kanyarba, akkor látod, hogy az pontosan a bal oldalon van..."

"Mindig nehéz itt előzni, ehhez az kell, hogy egymás mellett legyenek az autók, de ő nem volt mellettem. Azt gondolom, hogy túl optimista volt a verseny állása miatt, ő szuperlágy gumikon futott."

Maldonado hozzátette, hogy nagyon csalódott volt a baleset miatt, mert egész hétvégén jól teljesített.

"Ó igen, tíz pont elúszott. Ezek fontos pontok voltak számomra. a csapat jó munkát végzett ezen a hétvégén."

"Nagyon jól ismerem a pályát, és 100 százalékot nyújtottam. A sebességem versenyképes volt, még a Ferrarival is mentünk az elején, a Renault-nál és a Mercedesnél pedig gyorsabbak is voltunk. Ilyen volt a verseny, de most már előre kell tekintenünk."

Forrás: AFP