Vágólapra másolva!
Egyedül Michael Schumacher beragadása kavarta meg a sorrendet a Monacói Nagydíj rajtjánál. A legjobban Fernando Alonso és Nico Rosberg kapta el az indulást.

Forrás: AFP
A rajt vesztese Michael Schumacher

Fernando Alonso nem volt messze attól, hogy az egy héttel ezelőtti Spanyol Nagydíj után Monacóban is hihetetlent alkosson a verseny rajtjánál. A spanyol annyira jól jött el a negyedik rajtkockából, hogy Mark Webbert simán megelőzte, majd Jenson Buttonnak is majdnem beszúrt, de végül visszakozott. Ha fel tudott volna jönni a második helyre, akkor legalább akkora tettet hajtott volna végre, mint Barcelonában, hiszen a monte-carlói utcák jóval keskenyebbek, és az első kanyar is sokkal közelebb van a rajthoz. Alonso végül csak egyet előzött, de így is ő okozta a legtöbb izgalmat.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Hme3mIhrAICWvIXN

Alonso ezúttal nem volt annyira agresszív, az utolsó pillanatban mégis besorolt Button mögé

Bár Sebastian Vettel indulása nem volt tökéletes, mégsem kellett azért aggódnia, hogy Jenson Button megelőzi. A kicsivel jobban rajtoló Button egyszerűen rossz oldalon volt, emiatt az első kanyar előtt hamarabb el kellett vennie a gázt. Épp ez teremtett minimális lehetőséget Alonsónak, aki viszont ezt - nagyon bölcsen - nem akarta mindenáron kihasználni. A Button-Alonso-csatából Vettel profitált: az első kanyart ő találta el a legjobban, meg is lépett a mezőnytől. Webber a kezdeti bizonytalan elindulás után viszonylag magabiztosan fogta a negyedik helyett, egyedül Felipe Massát kellett a külső ívre szorítania, de Massa nem is tiltakozott. A brazil ezzel el is bukta az ötödik helyét, a rajt pillanatát kiválóan elkapó Nico Rosberg ugyanis be tudott fordulni Webber mögé a belső ívre, ezek után pedig jobban kigyorsított a Casinóig.

A rajt nagy vesztese Rosberg csapattársa, Michael Schumacher volt, aki idén eddig mindig nagyon jól kezdett. A hétszeres világbajnok most is nagyon jó ütemben indult el, de utána visszafulladt, így aki csak tudott, az első kanyarig elment mellette. Az ötödik helyről visszaesett egészen a tizedik helyig, de a Loewsben bebújt Lewis Hamilton mellé, aki ezzel el is bukta a versenyét. Pastor Maldonado és Vitalij Petrov is jó rajtot fogott, de ők csak Schumacher hibáját tudták kihasználni, mint ahogyan Hamilton is csak ebből profitált néhány kanyar erejéig.