Vágólapra másolva!
Az orosz versenyző azért nem szállt ki egyedül összeroncsolódott Renault-jából Monacóban, mert nagy fájdalmai voltak.

Vitalij Petrovról először úgy hírlett, rövid időre az eszméletét is elvesztette, amikor tömegkarambolba keveredve a szalagkorlátnak csapódott a vasárnapi Monacói Nagydíj 68. körében, és a mentők szabadították ki a roncsból. A balesete után adott első interjújában cáfolta ezt, de azt mondta, "nagy fájdalmai" voltak.

"Köszönöm, jól vagyok. Az ütközés kemény volt, de minden rendben" - idézi Petrovot a Renault honlapja. "A becsapódás után nem éreztem rendesen a lábamat. Úgy gondoltam, az lesz a legjobb, ha az orvosi stáb segít kiszállni az autóból, mert nehezen tudtam mozogni, és a lábam beszorult a pilótafülkébe. Az eszméletemet nem vesztettem el, de nagy fájdalmaim voltak."

Petrov, akit az alapos kivizsgálás után már kiengedtek a kórházból, megerősítette, hogy a következő versenyen, a Kanadai Nagydíjon mindenképpen rajthoz áll. Ugyanakkor sajnálta, hogy Monacóban, ahol a balesete előtt a 6. helyen haladt, nem szerzett pontot.

"Jól rajtoltam, kapásból javítottam két helyet" - magyarázta. "A bokszkiállás után beragadtam Kamui Kobajasi mögé, aki nagyon lassan ment, és Adrian Sutil mögé, aki kétségtelenül túl agresszíven védte a pozícióját, de óvatos voltam, hiszen ezen a pályán rendkívül nehéz előzni."

A Renault másik versenyzője, Nick Heidfeld a 8. helyen ért célba.