Vágólapra másolva!
Eric Boullier biztos benne, hogy a Renault gyors lesz a monacói pályán, és azt is lehetségesnek tartja, hogy csapata a Red Bullal harcolhat a győzelemért.

A Renault két dobogóval nyitotta a 2011-es idényt, a nagyszerű szezonkezdet után azonban kisebb-nagyobb hibák, műszaki problémák akadályozták Vitalij Petrovot és Nick Heidfeldet a kiugró eredmények elérésében. A csapatfőnök, Eric Boullier abban bízik, hogy versenyzői a hétvégi Monacói Nagydíjon ismét felállhatnak a pódiumra, és még a győzelmet sem tartja kizárnak.

"Remélem, meg tudjuk csinálni" - nyilatkozta Boullier az Autosportnak a győzelmi esélyekről. "Ha jó az autónk, akkor nem látok arra okot, hogy miért ne harcolhatnánk az élmezőnyben. Meglátjuk."

Az istálló nem tervezi nagyobb fejlesztések bevetését a hercegségben, csak a hátsó szárnyon végeznek kisebb módosításokat, azonban Boullier szerint ez nem jelent majd problémát. "Az autónk tervezéséből kiindulva Monacóban jobbak leszünk, közelebb kellene kerülnünk a mezőny elejéhez" - mondta.

Forrás: Lotus Renault

Az idei szezon eddigi futamain az időmérőn elért helyezésnek nem volt akkora jelentősége, mint korábban, hiszen számos újdonság segíti az előzéseket. Monaco szűk, utcai pályáján azonban a csapatfőnök szerint kulcsfontosságú lesz a rajtpozíció. Boullier bizakodó Petrov Barcelonában nyújtott teljesítményét elemezve.

"Meglepődtünk Vitalij Q3-as körén Spanyolországban" - nyilatkozta. "Volt egy kis váltóhibája, ami nélkül egyértelműen ott lehetett volna az élmezőnyben."

Boullier bevallotta, Monacóban az eddigieknél is kaotikusabb versenyre számít, hiszen a Pirelli rendkívüli gumikopása mellett még a forgalommal is számolni kell.

"Ha rosszul időzítjük a boxkiállást, akkor beragadhatunk lassabb autók mögé, és ez teljesen megváltoztathatja a verseny menetét. Azt hiszem, itt a szokásosnál többet kell majd kockáztatnunk."