Vágólapra másolva!
A Renault tulajdonosa elárulta, biztos benne, hogy Robert Kubica az idén már nem indulhat F-1-es futamon, a pénteki edzéseken való részvételét azonban nem zárta ki.

Gérard Lopez, a Renault csapatának tulajdonosa lehetetlennek tartja, hogy Robert Kubica még a 2011-es szezonban visszatérjen a Forma-1 mezőnyébe. Ha az állapota megengedi, Kubica a pénteki szabadedzéseken lehetőséget kaphat az idény későbbi szakaszában, a futamokon való részvétele azonban a csapattulajdonos szerint esélytelen. "Valószínűleg a szezon során tesztelhet majd egy pénteki edzésen, de abban biztos vagyok, hogy az idei visszatérés nem lehetséges" - nyilatkozta Lopez a spanyol Onda Cero rádiónak.

A lengyel még február elején szenvedett súlyos ralibalesetet, és bár állapota azóta a vártnál gyorsabban javul, egyelőre még azt sem lehet megmondani, hogy visszatérhet-e valaha a Forma-1-be. "Robert egy nagyon komoly balesetet élt túl, de a legnehezebb időszak még csak most következik: a teljes felépülés. Hogy ez sikerül-e neki, azt senki nem tudja, sem ő, sem az orvosok, és mi magunk sem" - mondta Lopez.

Forrás: AFP
Ennyi maradt Kubica Skodájából a baleset után