Vágólapra másolva!
A Williamsnél a KERS-szel és a kerékcseréknél használt emelővel is gondok voltak a Spanyol Nagydíjon, így a csapat öt verseny után még mindig nem szerzett egyetlen pontot sem.

Továbbra is pontok nélkül áll a világbajnoki tabellán a Williams, miután Pastor Maldonado a 15., Rubens Barrichello pedig a 17. helyet szerezte meg a Spanyol Nagydíjon. A csapat újabb nehéz futamon van túl: a már-már szokásosnak mondható műszaki gondok mellett ezúttal a kerékcserék sem mentek zökkenőmentesen, így a versenyzők értékes másodperceket vesztettek a boxban.

"Ma mindkét autónál problémánk volt a hátsó emelővel, úgyhogy ezt meg kell vizsgálnunk Monaco előtt" - árulta el Sam Michael technikai igazgató.

"Nehéz verseny van a hátunk mögött. Nem sikerült túl jól a rajt, ezen a területen még dolgoznunk kell. Aztán szenvedtünk a versenytempónkkal, és sajnos a stratégiánk sem igazán segített a helyzeten" - panaszolta Maldonado.

A csapat másik autóját vezető Barrichello megint a KERS-szel kapcsolatos problémákról számolt be, az istálló szakemberei már év eleje óta küzdenek a hibrid rendszerrel. "Nagyon kemény versenyem volt. A keményebb gumikon való rajt nem jelentett jó kiindulási alapot, később azonban a lágyabb keverékeken javulhatott volna a helyzet" - mondta a veterán brazil. "Újabb versenyt fejeztünk be pontok nélkül. Javulnunk kell" - tette hozzá a verseny második leggyorsabb körét jegyző brazil.