Vágólapra másolva!
Heikki Kovalainen úgy érzi, hiába sikerült beverekednie magát a Q2-be, 15. pozícióját már az első kanyar előtt elveszítheti a mögüle induló, KERS-szel felszerelkezett Force Indiákkal szemben.

A Lotus száraz pályán elért legjobb rajtpozícióját szerezte meg Barcelonában Heikki Kovalainen, aki miután beverekedte magát a Q2-be, a használt lágy gumikon futó Force Indiákat megelőzve a 15. helyre kvalifikálta magát.

Bár a csapatnál hatalmas volt az öröm az időmérő után, a finn attól tart, hogy helyezését már az első métereken elveszítheti, mivel a mögüle induló Force Indiákkal ellentétben az ő autójában nincsen KERS. "Ha mind ugyanúgy kapjuk el a rajtot, már a féktáv előtt elmennek mellettem" - jósolta. - "A KERS nagyon erős, és nekik amúgy meglehetősen magas a végsebességük."

A versenyző abban bízik, hogy a rajtrács tiszta oldaláról indulva előnyben lehet ellenfeleivel szemben, és ha az 1-es kanyarig sikerül megtartania a pozícióját, fellélegezhet - egy ideig. "Ha azonban néhány kör után elkezdik használni a DRS-t, nehéz lesz őket magam mögött tartani, mivel 15-20 km/h-t nyernek majd az egyenesben" - figyelmeztetett.

Forrás: Team Lotus