Vágólapra másolva!
A gumik gyors elhasználódásáról számolt be a Spanyol Nagydíj első edzésnapja után Rubens Barrichello, aki szerint a versenyen akár négy kiállásra is szükség lehet, ha nem javul a helyzet.

Az eddigi futamokon folyamatos megbízhatósági gondokkal küszködő Williams komolyabb műszaki problémák nélkül, a fejlesztések tesztelésével töltötte a pénteki edzésnapot Barcelonában. A versenyzők szokás szerint a középmezőnyben tanyáztak, Rubens Barrichello egy 10. és egy 14., Pastor Maldonado pedig egy 13. és egy 16. időeredménnyel zárta napot.

A veterán brazil ugyanakkor több versenytársához hasonlóan jelentős gumikopásról számolt be. Bár a Pirelli az eddiginél keményebb keverékű gumit bocsátott a csapat rendelkezésére, véleménye szerint akár újabb kerékcsere dömping várható vasárnap, ha nem sikerül kiküszöbölni a gumik gyors elhasználódását.

"Ma a nagy meleg miatt alacsonyabb volt tapadás, az autó is többet csúszkált, és ennek következtében jobban elhasználódtak a gumik" - mondta versenyző, aki túlkormányzottsággal küszködött a nap folyamán. - "Ezt még meg kell oldanunk a hétvége további részére, hogy minél kevesebb problémánk legyen, és megtaláljuk a lehető legjobb beállításokat, de jelen állás szerint legalább négy kerékcserére lenne szükségünk a vasárnapi versenyen."

A másik Williamset vezető Pastor Maldonado elégedetten nyilatkozott az edzésnap végén. "Az egész tesztprogramon végigmentünk, aminek örülök, és néhány hosszabb etapot is teljesítettünk a második szabadedzésen. Nehéz a többi csapattal való összehasonlítás, mivel nem tudjuk, ők mit csináltak, de úgy tűnik, minden rendben ment" - mondta a venezuelai, aki egyelőre még nem képes felmérni, hogy beváltak-e a Williams fejlesztései.