Vágólapra másolva!
Verekedés történt Adrian Sutil, a Force India német pilótája és Eric Lux, a Lotus Renault csapatot is birtokló cég résztulajdonosa között egy szórakozóhelyen a sanghaji futam után.

Az olasz 422race.com információi szerint a M1NT nevű sanghaji szórakozóhelyen a Kínai Nagydíj utáni éjszakán verekedés tört ki, amelynek a során Adrian Sutil egy pohárral megsebesítette Eric Luxot. Az eset után a Genii Capital (a Lotus Renault csapat tulajdonosa) résztulajdonosa vérző nyakkal menekült el a helyszínről, majd a mentők kórházba szállították.

A legfrissebb jelentések szerint a Lotus Renault ügyvezetője, Gerard Lopez is belekeveredett az incidensbe, amit alátámasztanak az isztambuli bokszutcában a nyakán látott forradások. A Lotus Renault szóvivője megerősítette a történteket, Lux azonban nem kommentálta az eseményeket.

"Nagyon sajnálom, hogy megsebesítettem egy másik embert, de az esetnek semmi köze sincs a Forma-1-hez" - ismerte el tettét Sutil a német Bild nevű lapnak adott interjújában. Szemtanúk szerint a verekedés idején a bárban tartózkodott Lewis Hamilton is, aki Sutil egyik legjobb barátja. A tanúk elmondása alapján alig egy perccel az után, hogy Lux elmenekült a bárból, a világbajnok brit pilóta is sietve elhagyta a helyszínt testőrei kíséretében. Az FIA nem foglalt állást az ügyben, és a Force India sem kíván foglalkozni az esettel. "Ez magánügy, ráadásul nem rendelkezünk pontos információkkal a történtekről, így nem is kívánjuk kommentálni az esetet" - nyilatkozta a brit istálló szóvivője.