Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld szerint nem volt szép, hogy renault-s csapattársa, Vitalij Petrov kis híján kiütötte a versenyből Isztambulban.

Felkapta a vizet Nick Heidfeld, a Renault német pilótája nem vette jó néven, hogy csapattársa kis híján kiütötte a versenyből a Török Nagydíjon. A két renault-s pozícióért harcolt a 12. körben, autóik összeértek, az orosz a célegyenes előtt a bokszutca bejáratába terelte a Kubica-helyettes németet. Heidfeld mutogatással jelezte, hogy ezt nem várta volna.

"Nem szép dolog az ilyesmi, és egyáltalán nem szabadna megtörténnie" - mérgelődött Heidfeld a BBC-nek nyilatkozva. "Egyszerűen letolt a pályáról, és még össze is értünk. Nem biztonságos egy ilyen manőver."

Heidfeld a hetedik, Petrov a nyolcadik helyen zárt Isztambulban. A német a tempójával elégedett volt, de az eredményével nem. "Nem vagyok teljesen kibékülve ezzel a versennyel. A tempó jó volt, de szinte mindig forgalomban voltam, ha lett volna egy kis tér előttem, könnyedén jobb eredményt érhettem volna el. Rá kell jönnöm, hogy az időmérő miért sikerült olyan rosszul."

A Renault hivatalos, verseny utáni közleményében sem Petrov, sem a csapatfőnök, Eric Boullier nem beszélt az incidensről.

Forrás: AFP