Vágólapra másolva!
Mindkét Red Bull ott fejezte be a versenyt, ahol elkezdte, Mark Webber a Török Nagydíjon a második helyen futott be közvetlenül a csapattársa, Sebastian Vettel mögött.

"Sok minden történt a rajtnál, nem volt könnyű erről az oldalról indulni, de erre számítottunk is, ez még nem a világ vége. Az, hogy most a poros oldalon álltam, semmi ahhoz képest, hogy az előző versenyen a 18. helyről indultam. Vesztettem egy keveset, amikor Nico elhúzott mellettem, korábban is mentem ki, mert reméltem, hogy lesz egy hely, ahová vissza tudok menni. Ez a taktika végül is bejött, onnantól kezdve már jól működtek a dolgok" - nyilatkozta az ausztrál pilóta közvetlenül a verseny utáni sajtótájékoztatón.

"A helycsere Fernandóval elég váratlan volt, fantasztikusan tartotta a második helyet, de nagyon jó csata volt. A hátsó szárnyat persze használnunk kellett ahhoz, hogy sikerüljön a manőver, de ebben a versenyben a gumik is nagyon sokat számítottak. Sok előzés volt, ez a pályától is függ, a ritmuson és a vonalvezetésen is múlik" - tette hozzá Webber.

"A maximumot nyújtottam, mindent beleadtam. Nehéz lett volna megverni Sebet. Könnyebb lett volna, ha Rosberg előtt maradok. Nico a saját versenyét futotta, elég sportszerű volt, de lehetett volna tisztább is a mozgása. A végén aztán az lett az eredmény, amit megérdemeltünk" - nyilatkozta az Autosportnak.

Vettelről elmondta, hogy az üldözők dolga, hogy hibára kényszerítsék.

"Ő most a topon van a játékában. Nagyon jól kezdte ezt a szezont, közel jár a maximumához. Ez nem ideális a többi pilótának, de rajtunk múlik, hogy ennek véget vessünk - inkább előbb, mint később. Mindenkinek vannak gyengeségei, rajtunk múlik, hogy kihasználjuk-e ezeket annyira, amennyire lehetséges"- tette hozzá az ausztrál.