Vágólapra másolva!
Hibátlan versenyzéssel Sebastian Vettel ismét rajt-cél győzelmet aratott. A Török Nagydíj első napján összetörte az autóját, az időmérő edzésen és a futamon azonban már semmi sem jött közbe, a német pilóta versenyébe négy kerékcsere is belefért.

Forrás: AFP

"Sima verseny volt, jól sikerült a rajt, ami nagyon fontos volt, mert rögtön az első etapban sikerült előnyt kiautóznom. Utána kint tudtunk maradni egy körrel tovább, meg tudtuk nézni, hogy a többiek mit csinálnak, és egyszerűen csak reagáltunk az ő taktikájukra. Összességében néhány másodperc előnyöm mindig volt a mögöttem lévőhöz képest, ez nyilván sokkal egyszerűbbé teszi az életemet, és az egész csapatét is, így könnyebb megválasztani azt a stratégiát, amelyik működik" - mondta Vettel a verseny utáni sajtótájékoztatón.

"Pénteken volt egy balesetem, nagyon összetörtem az autót, mindenki sokat dolgozott rajta, még Mark szerelői is segítettek, sokat túlóráztak, de együtt sikerült megjavítaniuk az autót. Sajnálom, de azt hiszem, a tegnapi és a mai eredmény alapján megszolgáltam a munkájukat. Elégedett vagyok, és köszönettel tartozom nekik" - mesélt a pénteki balesetről.

"Az elején még nem volt egyértelmű, hogyan alakul majd a gumik sorsa, meg kell várni az első vagy a második etap végét, hogy jobban átlássuk a helyzetet. Maradhattam volna kint tovább a kemény szettel, behozhattam volna vele a célba az autót, de ha valami történik, van egy baleset, kijön a safety car, akkor használt gumin lettem volna. Most belefért, hogy kijöjjek még egyszer, még akkor is, ha a legutolsó etap nagyon rövid lett" - tette hozzá.

"Sikerült végig uralnom a futamot, jól kommunikáltunk a csapattal, jól reagáltunk a többiekre, Kína óta kétségtelenül előreléptünk. Nagyon jó minden egyes futamon annyi pontot szerezni, amennyit csak lehet, de még nagyon messze van a vége. Már láttuk korábban azt is, hogy milyen gyorsan tudnak változni a körülmények, különösen, ha Fernandóról van szó. Lépésről lépésre haladunk, mindig a következő futamra koncentrálunk, de ez még csak a negyedik a tizenkilencből, összpontosítanunk kell az idény végéig" - fejezte be nyilatkozatát a jelenlegi világbajnok.