Vágólapra másolva!
A Mercedes GP pilótái felemásan szerepeltek Törökországban. Nico Rosberg az ötödik, Michael Schumacher a 12. helyen ért célba, utóbbi versenyét megpecsételte a korai ütközés Petrovval.

"A rajtom fantasztikus volt, megelőztem Webbert, a második helyen haladtam, de aztán gondom támadt az első szett gumival. A stratégiám végül is bejött, visszahozott egy előkelő helyre, ezért végső soron elégedettek lehetünk. Örülök, hogy Jenson előtt végeztem, csak pár másodperccel Lewis mögött. Még mindig van lemaradásunk az élmezőnytől, de ezen a hétvégén is előreléptünk a kocsival. Nem tudom, hogy pontosan miért vagyunk jobbak a kvalifikáción, mint a versenyen, ezen dolgozni fogunk. Mindent egybevetve jó hétvégém volt, és már Barcelonára gondolok"- mondta a verseny után az ötödik helyen leintett Nico Rosberg.

"Rengeteg akcióban és csatában volt részem ma, ez volt a verseny pozitív része. Nyilvánvaló, hogy nem vagyok túl boldog emiatt a hétvége miatt, de én vagyok érte a felelős. A Petrovval történt incidensem rányomta a bélyegét a versenyemre: nagyon közel voltunk egymáshoz, meglepődtem, hogy összeértünk, de ez főleg az én hibámból történt így" - mondta a hétszeres világbajnok.

"Amit magunkkal vihetünk Törökországból, az az, hogy továbbra is megtartottuk azt a jó trendet, hogy fejlődünk, és még van a tarsolyunkban pár dolog, ami elősegíti majd, hogy jobban kihasználjuk a bennünk rejlő potenciált" - tette hozzá Schumacher.

"Az autó egyensúlya a versenyben nem volt olyan jó, mint ahogy reméltük, sok üzemanyaggal Nico autója nagyon koptatta a gumikat. Ez rányomta a bélyegét a futam első felére, a másodikban viszont már jó volt a tempónk. Nico ekkor elkezdett visszakapaszkodni, de addigra már túl nagy volt a hátránya. Az ötödik hely méltányolható mindent egybevetve, a versenybeállítások finomhangolása elsődleges lesz a következő versenyeken" - nyilatkozta Ross Brawn csapatfőnök.

Forrás: Mercedes GP