Vágólapra másolva!
Ezúttal is csak az egyik pilótának sikerült pontszerző helyen végeznie a Sauber F1 Teamnél, ennek ellenére a csapatnál elégedettek az eddigi eredményekkel.

Az utolsó helyről induló Kamui Kobajasi már közvetlenül a rajt után öt versenyzőt megelőzött, az első kerékcserék idején ötödik is volt, végül tizedikként zárta a Török Nagydíjat.

"Remekül éleztem magam a versenyen! A futam előtt megígértem Peter Saubernek, hogy pontokat fogok szerezni. Ebből sajnos csak egy valósult meg, mivel rengeteg időt vesztettünk egy defekt miatt, amelyet Buemi megelőzése után kaptam. Úgy gondolom, a hetedik helyre reális esélyem volt, mert mind az autó, mind a stratégiánk, mind a csapat jó volt ma, szóval szeretném megköszönni nekik ezt a fantasztikus napot!" - mondta a verseny után Kobajasi.

"Mindkét versenyzőnk fantasztikusan küzdött egy nagyon eseménydús versenyen. Az autóink határozottan jobbak voltak, mint az időmérőn, és a pilóták is remekeltek, nagy kár, hogy csak az egyikük tudott pontot szerezni, mivel Sergio (Pérez) már a rajt után elvesztette az első szárnyait, míg Kamui defektet kapott, ami nagyon visszavetette őt. Reméljük, a Barcelonára kidolgozott fejlesztéseink hozzájárulnak ahhoz, hogy végre mindkét pilótánk pontot szerezzen!" - nyilatkozta James Key, a csapat technikai igazgatója.