Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton negyedik, Jenson Button hatodik lett a Török Nagydíjon. Egyik mclarenes sem elégedett az eredménnyel.

Lewis Hamilton és Jenson Button is csalódottan nyilatkozott a Török Nagydíj után: előbbi saját, rajt után elkövetett hibája miatt bánkódott, míg utóbbi a stratégiát okolta a rossz szereplésért. Hamilton a harmadik helyre visszacsúszott Mark Webbert támadta a rajt után, de a hármas kanyart elrontotta, így visszaesett a hatodik helyre. Szerinte ez a hiba megpecsételte a versenyét.

"Ez a nap nem sikerült jól" - nyilatkozta Hamilton. "Nem ez volt életem legjobb versenye. Átlagos rajtom volt, de a hármas kanyarban sokat veszítettem. Beragadtam Jenson mögé, és elkoptattam a gumikat, ahogy próbáltam megelőzni. Emiatt ki kellett állnom, a tervezettnél sokkal korábban, és aztán az egyik kiállásnál még több időt veszítettünk. De összességében már a harmadik kanyartól hátrányban voltam."

Hamilton szerint későbbi tempója bizonyította, hogy akár előrébb is kerülhetett volna. "Egész jól visszajöttem ahhoz képest, hogy mennyi időt veszítettem a versenyen. Elégedett voltam az autó viselkedésével, kétségkívül jobban is szerepelhettünk volna ma."

Forrás: AFP

Jenson Button háromkiállásos taktikával próbálta meglepni a mezőnyt, de a verseny utolsó fázisában a frissebb gumikon lévő Hamilton és Nico Rosberg is megelőzte. "Azt hiszem, a legtöbb pilóta az enyémhez hasonló stratégiával futott neki a versenynek, de az első szett kopását látva váltott. Mi nem" - mondta Button, aki szerint a háromkiállásos taktika önmagában nem volt rossz.

"De az utolsó etapot rövidebbre kellett volna venni. Nem maradtunk kint elég sokáig, a gumik még bírták volna, mi mégis kiálltunk. Ennyi kört lehetetlen volt normálisan végigcsinálni a harmadik garnitúrával, béna kacsa voltam az utolsó körökben. Hihetetlen sebességkülönbséggel előzött meg Hamilton és Rosberg."