Vágólapra másolva!
Két körrel a Török Nagydíj vége előtt még a hetedik helyen állt a Toro Rosso svájci pilótája, ám rövid idő alatt két helyet is visszaesett, így végül a kilencedik lett.

A tizenhatodik helyről rajtoló Buemi elmondása szerint a verseny vége felé furcsa rezgést érzett a kerekek felől, emiatt nem tudta rendesen kormányozni az autót, így Nick Heidfeld és Vitalij Petrov is meg tudta előzni.

"Nagyon élveztem a versenyt, főleg úgy, hogy pontokat is tudtam szerezni. Sajnos a legvégén két helyet is visszaestem, de egyszerűen már alig bírtam tartani a komrányt, olyan erős rezgések érkeztek a gumik felől. Még soha nem éreztem ilyesmit. Nem hiszem, hogy a gumik koptak volna el ennyire, és azok okozták volna a gondot, ezért nagyon alaposan meg kell vizsgálnunk a problémát. Az biztos, hogy az autó további fejlesztésekre szorul, a közeljövőben új alkatrészeket kapunk, és remélem, a következő versenyen is sikerül pontokat szereznünk" - nyilatkozta a verseny után Buemi.

A Toro Rosso másik pilótája, Jaime Alguersuari továbbra sem tud pontot szerezni, mert csak a 16. helyen intették le. Szerinte komoly gondok voltak a gumijaival, emiatt nem sikerült csapattársáéhoz hasonló eredményeket elérnie.

"Mint mindig, most is az elejétől fogva keményen küzdöttem, de a gumik hihetetlen ütemben koptak, különösen a verseny utolsó harmadában, ezért be kellett iktatni egy extra kiállást. Nem is értem, hogy a csapattársamnak miért nincsen ennyi gondja ezzel, ezért nagyon alaposan ki kell majd elemeznünk a versenyen szerzett adatokat. A következő futam természetesen rendkívül fontos számomra, hiszen hazai pályán fogok versenyezni. Addigra előre kell lépnem, legalább annyira, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, pontot szerezzek Spanyolországban" - fogalmazott Alguersuari.