Vágólapra másolva!
James Key, a Sauber technikai igazgatója szerint a csapatok várhatóan alternatív stratégiákat dolgoznak ki a hétvégi Török Nagydíjra.

Nehéz hétvége előtt állnak a Forma-1-es csapatok, az isztambuli pálya, különösen a 8-as kanyar jelentős megterhelést jelent a gumik számára. A Pirelli is előre jelezte, hogy Törökországban erős gumikopásra lehet számítani, James Key, a Sauber technikai igazgatója szerint emiatt taktikázós hétvége előtt áll a mezőny.

A rendelkezésre álló szettek lehető legjobb beosztása lesz a verseny egyik kulcsa, Key ezért arra számít, hogy a csapatok alternatív stratégiákat dolgoznak ki hétvégére. "A gumik szempontjából újabb érdekes futam előtt állunk, mert a híres 8-as kanyar egyike a leggyorsabbaknak és azoknak, amelyek a legjobban megterhelik az abroncsokat" - mondta Key.

"Izgalmas lesz látni, hogy a gumik hogyan reagálnak az isztambuli körülményekre. Ennek nyomán több alternatív stratégia is készülhet a versenyre, de ezekről természetesen semmit sem tudhatunk vasárnapig."

Kobajasi Kamui szerint nehéz megjósolni, mit hoz a hétvége. "Ezen a pályán alacsony a tapadás, az autók hajlamosak csúszkálni" - fogalmazott Kobajasi. "Döntő lesz az első abroncsok kímélése, a kopást a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani."

Forrás: Sauber F1 Team
Forrás: Sauber F1 Team