Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone június elejéig adna időt Bahreinnek arra, hogy döntsön az idei futam sorsáról. Még nem biztos, hogy jövőre búcsúzik a Török Nagydíj.

Eredetileg május elsejéig kaptak haladékot a bahreini szervezők arra, hogy eldöntsék, idén meg tudják-e rendezni a zavargások miatt elmaradt szezonnyitó versenyt. Bernie Ecclestone módosítaná a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) által kitűzött határidőt, az üzletember szerint egy hónap haladék még belefér.

"Még egy kicsit várnunk kellene, hogy kiderüljön, mi lesz" - nyilatkozta Ecclestone. "Szerintem elég lenne, ha június elején kapnánk választ. Néhány hét alatt sok minden változhat, hirtelen akár béke is lehet, így biztonságban utazhatnánk az országba." Bahrein a versenyrendezésért 40 millió dolláros jogdíjat fizet, így érthető, hogy Ecclestone ragaszkodik a rendezéshez.

Van fejlemény a Török Nagydíjjal kapcsolatban is: ugyan múlt héten még úgy volt, hogy az idei lesz az utolsó isztambuli verseny, Ecclestone és a helyi kereskedelmi kamara vezetője is nyitott az egyezkedésre. A kormányzat első lépésben elutasította, hogy a versenyrendezésért fizetendő díj a kétszeresére emelkedjen jövőre, a heves reakciókat látva Ecclestone és Törökország is hajlandó az alkudozásra.

"Az idei év fordulópont lesz a Török Nagydíj jövője szempontjából" - fogalmazott Murat Yalcintas, a kamara elnöke. "Az egyeztetések eredményétől függ, hogy folytatódhat vagy nem a török futam. Egyelőre egyik fél sem közölt hivatalos álláspontot, bár Ecclestone ragaszkodik az évi 26 millió dolláros díjhoz. Ezt az elképzelést a török kormány nem fogadta pozitívan. Tekintettel a bahreini problémákra, könnyen lehet, hogy csak nyár végén, augusztus és szeptember között születik meg a végleges döntés."