Vágólapra másolva!
A Forma-1 jogtulajdonosa mindenképpen szeretne megegyezni az isztanbuli városvezetéssel, hogy 2012 után is rendezhessenek versenyeket az Istanbul Parkban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szervezők és a városvezetés képtelen összeszedni a duplájára nőtt jogdíjat, ezért úgy döntöttek úgy, hogy 2012-ben már nem rendeznek Török Nagydíjat. A helyzetet nehezíti, hogy az isztambuli verseny évek óta alig vonz nézőket, így a jegyek árából sem számíthatnak bevételre.

"Ez nem egy nyereséges rendezvény" - nyilatkozta a Zaman nevű helyi lapnak Kadir Topbas, Isztambul polgármestere.

"Komoly pénzösszegekre van szükség egy ilyen rendszer működtetésére. Sajnos itt van a probléma: a törököket nem érdekli igazán a verseny"- tette hozzá Topbas.

Bernie Ecclestone azonban mindenképpen szeretné elérni, hogy Törökország továbbra is szerepeljen az F1-es versenynaptárban. Természetesen ebben az is szerepet játszik, hogy Ecclestone rendelkezik az Isztambul Park gazdasági jogaival, így neki is komoly anyagi érdeke van a folytatásban. A Forma-1 jogtulajdonosa korábban kijelentette, a Török Nagydíj "a legjobb a világon", és boldog, hogy Európa és Ázsia találkozásához is elhozhatta ezt a sportot.

"A verseny rengeteg embert vonz, és óriási nyilvánosságot ad a városnak. Kicsit csalódott vagyok a törökök kijelentése után, de remélem, sikerül megegyeznünk" - nyilatkozta Ecclestone a Daily Expressnek.

Az isztambuli versenyt 2005 óta rendezik meg, a legeredményesebb pilóta Felipe Massa, aki az eddigi hat versenyből három alkalommal diadalmaskodott.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=3qbEgGLJAyoX63el