Vágólapra másolva!
Alapvető problémák vannak a Ferrari maranellói szélcsatornájával, a javítás sokáig tart. A csapat a Toyota Motorsport kölni szélcsatornájára támaszkodik a közeljövőben.

Luca di Montezemolo kemény üzenetet fogalmazott meg a Kínai Nagydíj után, az elnök szerint a jelenlegi nem lehet a Ferrari szintje. A vezér azonnali fejlődést követel, csakhogy ez nem ilyen egyszerű: a Ferrari elméretezte a szélcsatornát, ennek javítása pedig hosszú ideig tart.

"Alapvető problémánk van a szélcsatornával" - árulta el Stefano Domenicali csapatfőnök. "A kapott adatok nincsenek összhangban azokkal, amelyeket valós körülmények között, igazi versenypályán gyűjtünk. Dolgozunk a megoldáson, de ez hosszabb időt vesz igénybe."

Az olasz Autosprint című magazin szerint már elkezdődött a szélcsatorna újrakalibrálása, de a munka befejezéséig sem állnak le a fejlesztések. Úgy tudni, hogy a Ferrari a közeljövőben a Toyota Motorsport kölni szélcsatornáját bérli ki alkalmanként.

"Vizsgálatot indítottunk az adatok eltérése miatt, próbáljuk kideríteni, hogy mi lehet a probléma" - nyilatkozta Aldo Costa technikai igazgató.