Vágólapra másolva!
Fernando Alonso úgy véli, hogy a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel és a Red Bull jelenleg messze a mezőny előtt jár.

Tökéletesen kezdte a 2011-es idényt a Red Bull: a KERS rakoncátlankodik ugyan a csapatnál, Sebastian Vettel így is kettőből két pole pozíciót és futamgyőzelmet szerzett. Fernando Alonso szerint a Ferrari versenytempója sokkal jobb, mint amit az időmérőkön mutat, ennek ellenére egyelőre nem álmodhat Vettel utoléréséről.

"Ahogy Ausztráliában és később Malajziában láthattuk, versenyen sokkal többre vagyunk képesek, mint időmérőn" - nyilatkozta Alonso a Ferrari hivatalos honlapjának. "Szepangban Felipe és az én tempóm is jó lett volna a dobogóra, ami akkor is fontos, ha végül egyikünknek sem jött össze, amire képesek lettünk volna."

"Szeretnék minden versenyen a győzelemért küzdeni, de jelenleg egy autó, Sebastian Vettel Red Bullja utolérhetetlennek tűnik. Csalódott voltam, hogy Malajziában nem állhattam dobogóra, de a teljesítményünk így is jó hatással volt a csapaton belüli hangulatra. Sajnos, a dolgok nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, és nagy árat fizettünk a hátsó szárny meghibásodásáért."

Forrás: AFP
Forrás: AFP