Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a szélcsatornás tesztek téves adatai miatt gyengélkedik a Ferrari az időmérő edzéseken. Felipe Massa szerint nincs pánik.

Afféle válságtanácskozást tartott a Ferrari a Maláj Nagydíj után, Stefano Domenicali csapatfőnök, Aldo Costa technikai igazgató és Pat Fry (képünkön) főmérnök is Maranellóba utazott a szepangi hétvégét követően. Döntő lesz a Ferrari további fejlesztései szempontjából a hétvégi Kínai Nagydíj eredménye, a szakemberek ráadásul már sejtik, miért nem tart ott a csapat, ahol kellene.

"A lehető leghamarabb rá kell jönnünk, hogy a pályán mutatott teljesítményünk miért marad el a szélcsatornás szimulációktól" - jelentette ki Domenicali. "Ha ezt a rejtélyt megfejtettük, könnyebben változtathatunk a fejlesztési irányon." Néhány évvel ezelőtt vezették be azt a szabályt a Forma-1-ben, hogy a csapatok maximum hatvan százalékos méretarányú modelleket tesztelhetnek szélcsatornában. A Ferrari csak 2010-től, vagyis az idei szezonra készülődve élt a lehetőséggel, addig 50 százalékos méretarányú modelleket tesztelt.

Úgy tűnik, hogy a nagyobb méretarányra való váltás nem egészen úgy sült el, ahogy a csapat szerette volna. Ausztráliában és Malajziában is gyorsan kiderült, hogy az előzetes szimulációs adatok nem sokat érnek, így mindkét hétvégén aerodinamikai tesztekkel teltek a pénteki szabadedzések, amely természetesen értékes időt vett el a beállítási feladatoktól.

"Nincs pánik a Ferrarinál" - nyugtatta meg a rajongókat Felipe Massa. "Tudjuk, hogy pánikkal nem érünk el semmit. Most közös, kemény munkára van szükség, hogy megoldjuk problémáinkat és amint lehet, jobb eredményeket érjünk el."

Forrás: Ferrari