Vágólapra másolva!
A Maláj Nagydíj igazolta a Pirelli várakozásait, a gumik sokkal gyorsabban koptak, mint Melbourne-ben. Nem tetszik a pilótáknak a sok leszakadó törmelék.

Nem kedvezett a malajziai hőség a Pirelli-gumiknak, az abroncsok kopása messze felülmúlta a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon tapasztaltakat. Ennek következtében rengeteg gumitörmelék rakódott le az ideális ív mellett Szepangban, amelyet több pilóta is erősen kritizált.

"Ahogy halad előre a verseny, úgy lesz egyre nehezebb az előzés a rengeteg gumitörmelék miatt" - panaszkodott Mark Webber, aki Felipe Massa ellen mutatott be látványos manővert. "Kockázatos volt, de végül bejött."

"Nem kétséges, hogy nehezebb volt, mint Ausztráliában" - mondta Fernando Alonso. "Mi lesz az olyan pályákon, mint Kanada, Szingapúr vagy Monaco? Egy lekörözött autó miatt rengeteg gumitörmeléket szedhetünk össze, így a következő kanyarban akár el is ronthatjuk a féktávot. Malajziában ebből nem volt nagy gond, mert széles a pálya, de a szűkebbeken komoly nehézségeink lehetnek."

A Force India újoncát, a DTM-ben zárt autókhoz szokott Paul di Restát keményen bombázták a gumidarabok. "A felvert gumitörmelék gyors kanyarokban keményen a kezemnek csapódott" - nyilatkozta a skót. "A gumi nem a világ legpuhább anyaga, ha rossz helyen csapódik be, pokolian tud fájni!"


Vitalij Petrov, aki óriási repülést mutatott be Szepangban, szintén a gumitörmeléknek tudja be, hogy elhagyta a pályát. "Őszintén szólva, nem tudom biztosan, hogy mi történt" - fogalmazott Petrov. "Csak azt tudom, hogy összegyűjtöttem egy csomó gumidarabot, ettől erősen alulkormányozottá vált az autó és elhagytam az ideális ívet."

A Pirelli minden panaszt megvizsgál és ha szükséges, változtat a gumikon. "Amennyiben ez valóban problémát jelent, megvizsgáljuk ezt az ügyet" - ígérte Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója.