Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld harmadik helyen végzett, Vitalij Petrov azonban összetörte az autóját. A Lotus Renault vezetősége büszke az eredményre, de elismerik, hogy Alonso orrkúpcseréje hozta meg a dobogós helyezést.

"Először is örülök, hogy ismét dobogós helyet szereztünk, ezt sikeres kezdésként könyvelhetjük el! A csapat jól teljesített ezen a szokatlan versenyen. Én viszont hibáztam, aminek meg is lett a következménye. Szélesen vettem a kanyart, és amikor vissza akartam térni a pályára, az autót megdobta a rázókő, felrepült, és a földhöz csapódott. Mindkét autónkkal pontot kellett volna szereznünk, a jó hír az, hogy ezzel a harmadik hellyel versenyképesek tudunk maradni" - mondta Vitalij Petrov a csapat honlapjának.

Eric Boullier csapatfőnök büszke a harmadik helyre. "Kemény verseny volt, sok bokszkiállással. A stratégiánkon is sokszor kellett változtatni. Semmi sem úgy történt, ahogy bárki is várta volna, de azt hiszem, csapatszinten jól reagáltunk a felmerülő problémákra. Örülök Nick sikerének, de az egész csapatot dicséret illeti. Ez ismét egy nagyszerű eredmény, különösen a gyenge hétvégi kezdéshez képest. Jó érzés ismét a dobogóra kerülni, viszont rossz érzés látni, ahogy az egyik autónk kiesik kevesebb mint tíz körrel a vége előtt. Nem kétséges, hogy az autónk versenyképes, ha még nem is olyan gyors, hogy képes legyen megnyerni egy versenyt. Úgyhogy koncentrálnunk kell a fejlesztésre, de egymás után két dobogós hely azért elég megnyugtató" - nyilatkozta Boullier.

"Azt hittük, egymást fogják érni az autók a bokszban, de nem így történt. Nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat a dobogó miatt, Alonso koccanása nélkül ez csak egy jól megérdemelt negyedik hely lett volna. A szabadedzések és az időmérők rossz tapasztalatai ellenére mindkét autónk jól szerepelt a futamon. Egyre erősebb lett a versenyképességünk a hétvége folyamán. Még sok dolgunk van Kínáig, de van okunk örülni a mai eredménynek" - tette hozzá James Allison, a Lotus Renault technikai igazgatója.

Forrás: Lotus Renault