Vágólapra másolva!
Paul Di Resta a 14., Adrian Sutil a 17. helyről rajtolhat a holnapi futamon. A csapat a több kisebb probléma, köztük Sutil félreváltása ellenére is optimistán vágnak neki a Maláj Nagydíjnak.

"Azt hiszem, az első kvalifikációs etap nem sikerült rosszul, de nem sokat tudtunk javítani a második alkalommal, ami egy kicsit meglepett, végül kiderült, hogy ez egy váltási hiba miatt fordulhatott elő. Tudom, hogy a csapat mindent megtesz, hogy a holnapi versenyre megoldja a problémát" - mondta Adrian Sutil az időmérő edzés után.

Csapattársa, Paul Di Resta is optimistán nyilatkozott: "A csapat jó munkát végzett, és úgy gondolom, én is jó kört futottam. Többet hoztunk ki belőle, mint amire számítottunk, és úgy érzem, sikerült faragni a hátrányunkból. A holnapi azonban egy hosszú verseny lesz, trükkös időjárási viszonyokkal, de bizakodó vagyok, és kíváncsian várom, hogy válnak be a teljesítményünk javítására tett törekvéseink."

"Az volt a célunk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból az időmérőn, és csak akkor használjuk az opciós lágy gumit, ha feltétlenül szükséges. Szerencsére egyik pilótánkat sem zavarta meg a piros zászló a Q1 közben, és mindketten továbbmehettek a Q2-be. Az előző versenyen megmutattuk, hogy képesek vagyunk pontot szerezni ezekről a helyekről is. Sajnos Adrian félreváltott, emiatt elúszott egy jobb Q2-es kör lehetősége. Holnap óvatos versenyre készülünk, hogy minden alkalmat kihasználhassunk, amit a változó körülmények nyújtanak. Fejlesztéseinkkel igyekszünk faragni abból a néhány tizedből, ami még hiányzik a Q3-hoz. Keményen dolgozunk, hogy javítsunk a helyezésünkön és rendszeresen benne lehessünk" - tette hozzá Dominic Harlow, a Force India főmérnöke.

Forrás: Force India
Forrás: Force India