Vágólapra másolva!
A számtalan problémával küszködő Hispania Racing Team mindkét pilótája rajthoz állhat a Maláj Nagydíjon. Narain Karthikeyan és Vitantonio Liuzzi a reggeli műszaki hibák ellenére jó időt futott, és sikeresen kvalifikálta magát a vasárnapi futamra.

"Elértük a célunkat, sok kört mentünk, és ott leszünk a rajtrácson. Minél többet megyünk vele, annál jobban megismerjük az F111 tulajdonságait így a pilótáink is jobban tisztában vannak vele. Nagyon szép teljesítményt nyújtottak ma a srácok, megteremtettük az alapokat egy sikeres folytatáshoz. Következő célkitűzésünk, hogy mindkét autónkkal befejezzük a holnapi futamot" - mondta Colin Kolles csapatfőnök.

"Teljesítettük a napi feladatot, kvalifikáltuk magunkat. Az autó gyakorlatilag új, ezért nagyon sokat kell még mennünk vele. Minél több időt töltünk a pályán, annál jobb lesz. Elfékeztem a második készlet gumimat az első kanyarban, úgyhogy nehéz volt velük jó időt elérni. Sepang az egyik legnehezebb pályaként van megjelölve a naptárunkban, ahol különösen nehéz a 107 százalék alatt maradni, elégedett vagyok, hogy sikerült. Bízom benne, hogy be tudom fejezni a versenyt, és minél többet mehetek majd az autóval. Esőt jósolnak, úgyhogy el sem tudom képzelni, mire számíthatok" - nyilatkozta Narain Karthikeyan.

"Nagyszerű hír, hogy teljesítettük a 107 százalékos szabályt. Ausztráliában nem sikerült, mert nem tesztelhettünk eleget. Fél napunk volt rá, szemben a többi csapat három hónapjával. A semmiből nem lehet tapasztalatot szerezni, de megpróbáljuk behozni a lemaradást. Ausztrália óta sokat fejlesztettünk az autón. Tegnap és ma is volt vele néhány kisebb hiba, de ennyi felkészülési idő mellett ez nem is csoda. Képesek vagyunk fejlődni, és a lényeg, hogy holnap már rajthoz állhatunk" - tette hozzá Vitantonio Liuzzi.

Forrás: Hispania