Vágólapra másolva!
Már a szombat délelőtti harmadik szabadedzésen is sokat javultak a Lotus Renault-k, ami végül egy hatodik és egy nyolcadik helyezéshez vezetett az időmérő edzésen.

Mindkét versenyző csak egy-egy mért kört ment mindhárom etapban a kvalifikáción, így meg tudtak spórolni gumikat a versenyre.

"Nagyon elégedett vagyok, azt hiszem, ez a legtöbb, amit elérhettünk ma, különösen a péntek fényében, amikor is kevés kört tudtunk menni, és nem volt időnk jól beállítani az autót. A Q1-et elég lazán vettem, aztán a Q2-ben kicsit túlságosan nyomtam, átléptem a határt, aztán az arany középutat a Q3-ra találtam meg, amikor végre egy jó kört futottam. Most sokkal boldogabb voltam, mert a fogalom nem akadályozott, nem úgy, mint Ausztráliában"- nyilatkozta a hatodik helyet megszerző Nick Heidfeld.

"Az, hogy bekerültem a legjobb tízbe, jó eredmény annak tükrében, hogy mennyi időt elvesztegettünk pénteken. Keményen dolgoztunk, hogy javítsunk a beállításokon a harmadik szabadedzésen, és végül elértük, hogy jó érzés legyen az autót vezetni. A versenyen bármi megtörténhet, de az világos, hogy a gumikat kímélni kell, mert jelentős a gumikopás. Még azt is vizsgálnunk kell, hogy mi lesz az időjárással, mert nagy esélye van az esőnek holnap. Nem érdekel különösebben, hogy esni fog-e, vagy nem" - mondta az első versenyen dobogós Vitalij Petrov.

Forrás: Lotus Renault
Vitalij Petrov