Vágólapra másolva!
A Lotus Renault istálló felemásan kezdte az idei szezont: Vitalij Petrov pályafutása során első alkalommal állhatott fel a dobogóra Melbourne-ben, Nick Heidfeld viszont egy kisebb baleset miatt nem végzett pontszerző helyen.

A Maláj Nagydíj előtti szokásos esélylatolgatáson a pilóták pozitívan értékelték a csapat melbourne-i eredményét, és természetesen szeretnék folytatni ezt a jó teljesítményt Malajziában, de szerintük még korai a későbbi futamokkal foglalkozni.

"Remekül éreztem magam az ausztrál futam után! Rengeteg gratuláló telefont és SMS-t kaptam. El is felejtettem, milyen sokan tudják a számomat. Most már jobban látjuk, hol is tartunk a vetélytársakhoz képest, ugyanakkor még néhány hetet várnunk kell, hogy a valós kép kibontakozzon. Tisztában vagyunk vele, hogy a Red Bull és a McLaren nagyon erős, de remélem, keményen meg tudjuk szorongatni őket " - nyilatkozta melbourne-i harmadik helyéről Petrov.

"A nagy kérdés, hogy Malajziában hogyan teljesítenek a Pirelli gumik, mert eddig nagy melegben nem mentek igazán jól. Nagyon szeretem a sepangi pályát, ugyanakkor a sok különböző kanyar komolyan igénybe veszi a pilótákat. Olyan autóra van szükség, amely a lassú és a gyors kanyarokban is megállja a helyét, emellett tökéletes fékek is kellenek" - mondta az orosz versenyző.

"Mindig előre kell nézni, most is ezt teszem: nem foglalkozom Melbourne-nel, csak Sepangra koncentrálok. Itt sokkal könnyebb előzni, remélem, több akciót látunk, mint Melbourne-ben!" - tette hozzá a Robert Kubica helyére érkezett Nick Heidfeld.