Vágólapra másolva!
Gerhard Berger nincs kibékülve a jelenleg érvényben lévő szabályokkal. Véleménye szerint a túl bonyolult és nem egyértelmű szabályok inkább ártanak, semmint használnak az F1-nek.

A korábbi tízszeres futamgyőztes osztrák versenyző nem szeretne részt venni az előzés szabályaival foglalkozó vitákban, ugyanakkor fontosnak tartja a minél egyszerűbb szabályok alkalmazását az F1-ben.

"Néztem a hétvégén a melbourne-i futamot a televízióban, és alig láttam különbséget a korábbi és a mostani, állítható szárnyas autók teljesítménye között"- nyilatkozta Berger az osztrák Servus Tv-nek adott interjúban.

"Nem értem miért kell ennyit beszélni az előzésekről. Mindenki csak panaszkodik, pedig tavaly is nagyon izgalmasan alakult a világbajnokság. Az utóbbi években mindig az utolsó futamokon dőlt el a világbajnoki cím sorsa, tavaly négy pilótának volt esélye a világbajnoki címre az utolsó futamon, akkor is volt előzés"- tette hozzá.

Az osztrák pilóta - aki egyébként a Toro Rosso istálló résztulajdonosa is - szerint az F1 közönsége egy egyszerű sportra kíváncsi, és nem az amúgy is bonyolult műszaki rendszerek fejlődésére. " Nem kell túlterhelni a nézőket, olyan egyszerű és egyértelmű szabályokra van szükség, mint amilyenek a fociban vannak" - mondta Berger.