Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton kétségbe vonta a Red Bull első szárnyának szabályosságát, Nigel Mansellt pedig tehetségesebb pilótának tartja Sebastian Vettelnél.

A McLaren pilótája korábban egyszerű italgyárnak nevezte a Red Bullt, legutóbbi nyilatkozatában pedig a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel képességeit kritizálta, akinél sokkal tehetségesebbnek tartja Fernando Alonsót. Hamilton a brit lapoknak adott interjújában Alonsót Alain Prosthoz hasonlította, de ha neki kéne választania, akkor Sennát választaná.

Vettel esélyeiről így nyilatkozott: "Ha továbbra is egy ilyen jó autóval versenyezhet, akkor talán újra lehet világbajnok, de hasonló feltételek mellett lenne egy két izgalmas versenyünk. Talán Vettel az új Mansell? Nem tartom annyira mint Mansellt."

A 26 éves versenyző -, akit éppen a 23 éves Vettel fosztott meg a valaha volt legfiatalabb világbajnok címtől - biztos benne, hogy idén képesek lesznek megfogni a Red Bullt, mert a McLarent jobb csapatnak tartja.

Forrás: AFP/Paul Crock
A Red Bullt már 2010-ben is a hajlítható első szárny miatt bírálták

"Természetes, hogy ezt mondja, különben nem is lenne értelme elindulnia a következő versenyen, de vajon tényleg hisz benne? A McLaren mindig is jó volt a szezon alatti fejlesztésben, de tavaly mi még náluk is jobbak voltunk és idén is ugyanez a célunk" - mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a francia L'Equipe-nek adott interjúban.

Hamilton nem pusztán csipkelődik, a Red Bull első szárnyát egyértelműen szabálytalannak tartja, és a tavalyi esetre hivatkozik, amikor a riválisok szigorúbb ellenőrzést kértek a gépátvételnél, miután kiderült, hogy a Red Bull első szárnya lehajlik verseny közben.

"Ez fél másodperc előnyt jelent a pályán. Vagy be kell zárni ezt a kiskaput, vagy mindenkinek le kell másolnia" - nyilatkozta Hamilton.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-igazgatója így válaszolt: "Tavaly ugyanezzel kellett szembenéznünk. Újra és újra próbálkoznak, de hiába, mindig megfelelünk az ellenőrzéseken."