Vágólapra másolva!
A brazil állítása szerint, bár előzésnek látszott, mégsem annak szánta azt a manővert, amikor egy kanyarban nekiütközött a mercedeses Nico Rosbergnek.

A brazil Rubens Barrichello az Ausztrál Nagydíj 23. körében érte utol a mercedeses Nico Rosberget, akit olyan szerencsétlenül talált el az egyik kanyarban, hogy a német feladni kényszerült a versenyt. Az ütközés miatt Barrichello autója is megsérült, ám ő ki tudott állni a bokszba, ahol a kerekek mellett az autójának orrkúpját is kicserélték. Pár körrel később a brazilt áthajtásos büntetést kapott.

Bár egy - finoman szólva - optimista előzési kísérletnek látszott Barrichello manővere, a verseny után adott nyilatkozatában a brazil bevallotta, hogy nem akarta megelőzni a németet, csupán a mögötte száguldó Kobajasi miatt próbált későn fékezni. "Kobajasi ellen próbáltam védeni a pozíciómat, később fékeztem, mint Rosberg, akit pont a kanyar közepén értem utol és már nem tudtam elkerülni az ütközést. Nyilván a gumik eltérő tapadása is közrejátszott abban, hogy más-más féktávokat vettünk, ezért is fékezhetett Rosberg korábban, mint amire számítottam" - nyilatkozta a verseny után Barrichello, aki a verseny 49. körében feladni kényszerült a futamot.

Ugyancsak nem tudta befejezni a versenyt Barrichello csapattársa, Pastor Maldonado, aki csak 10 kört tudott teljesíteni műszaki hiba miatt. "Még nem tudjuk pontosan, hogy mi történ az autóval, amely minden előjel nélkül állt meg, de meg fogjuk keresni a mérnökökkel a hiba okát" - mondta a venezuelai pilóta.

Forrás: AFP
Barrichello autója éppen új orrot kap az ütközés uátn