Vágólapra másolva!
A spanyol kiscsapat már a Q1-ben búcsút intett a kvalifikációnak, ráadásul az ő autóik voltak az egyetlenek, amelyen nem fértek be 107 százalékon belülre, így az Ausztrál Nagydíjon sem indulhatnak.

Forrás: Hispania Racing Team

Colin Kolles csapatfőnök szerint Malajziában minden másképp lesz."Végülis nem jött össze, de ennek ellenére nagyon büszke vagyok a csapatomra. A pilótáink a maximumot nyújtották ahhoz képest, amit a szűkös időkeretünk lehetővé tett. Sikerült mindkét autót felkészítenünk a kvalifikációra, és bizonyítottuk, hogy az autó sokkal gyorsabban is képes menni annál, amit ma mutatott. A körülmények, melyekbe érkeztünk, nem olyanok voltak, amilyeneket szerettünk volna. Ismét csodát tettünk, de nem volt elég. Malajziába úgy térünk vissza, hogy erősebbek leszünk, mint korábban bármikor. Ott több időnk lesz az autót tesztelni, és megmutatni, hogy valójában hová is tartozik" - olvasható a töretlenül optimista csapatfőnök nyilatkozata az istálló honlapján.

"Mindenki fantasztikus munkát végzett a csapatnál. Büszkének kell lennünk, és pozitívan kell a jövőbe tekintenünk. Mérgesek vagyunk, hogy nem fértünk be a 107 százalékon belülre, de Malajziában meglesz a sebességünk. Boldognak kell lennünk azzal, amit elértünk, a köridőm (1:32,978) jobb volt, mint amire számítottunk, és az autónk a jövőben ennél csak jobb lesz. Nagyon sok nehézséggel kellett szembenéznünk azért, hogy itt lehessünk, és hatalmas erőfeszítéseket tettünk, de a szabály az szabály. Most már a következő versenyre koncentrálunk, biztos vagyok benne, hogy minden rendben fog menni Malajziában" - nyilatkozta a frissen igazolt Vitantonio Liuzzi.

Csapattársa, Narain Karthikeyan hasonlóan látja. "Az időmérő előtt csupán két mért kört tudtam megtenni az új autóval, ezért a körülményeket figyelembe véve már az is eredmény, hogy el tudtunk indulni. Mindenki remekül dolgozott a csapatnál, kár, hogy nem volt még egy napunk. Ha lett volna még 24 óránk, jobb pozícióban lennénk. Több kilométert kell megtennünk az autóval, azt hiszem, Malajziára jobban felkészülünk. Pozitívnak kell maradnunk!" - mondta az indiai pilóta.

A Hispania rajtengedélyt kért, de ezt elutasították, ezért nem indulhat egyik autójuk sem a vasárnapi futamon.