Vágólapra másolva!
Michael Schumacher szerint a Mercedesnek minden esélye megvan arra, hogy a Red Bull legnagyobb ellenfele legyen a melbourne-i szezonnyitón.

Michael Schumacher nagyon várja már, hogy Ausztráliában elkezdődjön az idei F1-es szezon. A hétszeres világbajnok szerint csapata teljesítményével sem lesz gond Melbourne-ben, sőt a Mercedes GP-nek jó esélye van arra, hogy a Red Bull legnagyobb ellenfele legyen.

"Óriási lépést tett előre a Mercedes az idei autóval: ez egy teljesítményorientált gép, ami egyelőre kifizetődőnek tűnik" - mondta Schumacher. "Rajtunk múlik, hogy ezen a hétvégén tudunk-e bizonyítani, kiváló lehetőségünk lesz arra, hogy jó dolgokat mutassunk. Természetesen, túlbecsülnünk sem szabad semmit, a Red Bull lesz az a csapat, amelyet mindenkinek le kell győznie."

"Azt hiszem, fontos szerepet fogunk játszani a Red Bull mögött. Jónak tűnik a Ferrari, a Renault és a Williams, de a McLarent sem szabad elfelejteni, mert erősebb, mint a teszteken látszott. Ebben a csoportban jó esélyeket látok arra, hogy a második helyért küzdjünk."

Forrás: AFP

"Reális cél erre az évre az lehet, hogy odaérjünk a dobogóra. Ha minden nagyon jól alakul, összejöhet egy futamgyőzelem is, de ettől még nem valószínű, hogy harcban leszünk a világbajnoki címért. Erre még nem készültünk fel, nem vagyunk elég érettek rá, lépésről lépésre kell haladnunk."