Vágólapra másolva!
Felipe Massa egyelőre nem tudja, hogy a Ferrari hol tart a konkurenciához képest, abban azonban biztos, hogy versenyképes az autó.

Elsősorban a megbízhatóságot helyezte előtérbe a Ferrari a téli tesztek során, csak az utolsó gyakorlásra készített komolyabb fejlesztési csomagot. Felipe Massa szerint nem kérdés, hogy a mérnökök versenyképes csomagot raktak össze Maranellóban, nem tudja ugyanakkor, hogy a riválisokhoz képest milyen a Ferrari tempója.

"Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon: készen állok a versenyzésre, az egész csapat jól felkészült" - írta Massa a Ferrari hivatalos honlapján. "Rengeteg kört tettünk meg a téli tesztek során, még többet is, mint amennyit eredetileg terveztünk."

"Megbízhatónak tűnik az autó, de ez önmagában nem elég a sikerhez, gyorsnak is kell lennie. Jelenleg a megbízhatóság kifogástalan, és nem hiszem, hogy a teljesítmény miatt panaszkodnunk kellene, de tiszta képet csak Melbourne-ben kaphatunk az erőviszonyokról. Az új gumik miatt érdekes csata előtt állunk, a téli tesztek egyik legizgalmasabb kérdése volt a kopás."

"Eddig nem okozott gondot a gumik felmelegítése, amivel tavaly egész idényben küzdöttem. Várhatóan jóval több kiállás lesz a versenyeken, mint 2010-ben, és az is igaz, hogy minden eddiginél több múlik majd a pilótákon, már ami a bokszkiállások pontos időzítését illeti."

Forrás: Ferrari