Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton nyugtalan a McLaren gyengén sikerült felkészülése miatt. A brit kilátásba helyezte, hogy a közeljövőben elhagyja az együttest.

Rosszul szerepelt a téli tesztidőszakban a McLaren, az MP4-26 gyorsasága és megbízhatósága sem volt az igazi. Hamilton ambíciózus pilóta, aki azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a sportág történetének egyik legsikeresebbje legyen, brit lapok szerint márpedig erre csapata jelenlegi teljesítménye alapján Wokingban nem lesz esélye.

Érzi ezt Hamilton is, aki az egyik brit lapban kemény nyilatkozatot fogalmazott meg. "Nem azért vagyok itt, hogy tíz év alatt csak egy vagy két világbajnoki címet nyerjek" - idézték Hamiltont, aki a Red Bull felé kacsintgat.

"Még nem tartok ott, hogy azt mondják rólam, 'ő volt a világ legjobbja.' Csak négy éve vagyok itt, sokat kell még tennem ezért." A Daily Mail szerint Hamilton akkor távozhat a csapattól, ha az idei szezon teljes katasztrófa lesz, és valamelyik versenyképes csapatnál felszabadul egy hely.

Amennyiben összejön a Red Bull-os álomszerződés Hamilton számára, Sebastian Vettel csapattársa lehet. "Sebastian soha nem utalt arra, hogy kivel vagy éppen kivel nem szeretne egy csapatot alkotni. Kizárólag saját teljesítményére koncentrál" - jelezte Christian Horner Red Bull-csapatfőnök, hogy adott esetben nem lenne gond Hamilton leigazolásával.