Vágólapra másolva!
A Virgin istálló német pilótája szerint a milliárdos tulajdonosnak, Sir Richard Bransonnak több támogatást kellene adnia a csapatnak.

A Virgin istálló az egyik legszegényebb csapatnak számít a Forma-1-ben, szinte minimális költségvetéssel működnek. Korábban még Bernie Ecclestone, a Forma-1 jogtulajdonosa is kritizálta őket, mivel csak nehezen tudtak elindulni a 2010-es évadban. Autójukat idén és tavaly is pusztán a számítógépek képernyőjén tervezték, és gyakorlati próbák nélkül építették meg.

Glock azt is elárulta, problémák adódtak az aerodinamikával, és hátrányban vannak a legnagyobb rivális Team Lotus csapattal szemben. A Frankfurter Rundschau nevű német lap felvetésére, vagyis hogy reális-e az összehasonlítás Branson és a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz között, Glock csak annyit válaszolt: "nem tudom, Mateschitz mennyit fektet a csapatba, mindenesetre ők már évek óta a Forma-1-ben vannak. Branson neve vonzó a szponzorok számára, ugyanakkor jó lenne, ha egy kicsivel több pénzt fektetne a saját csapatába. De ez az ő döntése."

A német pilóta azt is elárulta, hogy örül a korábban a Renault-nál botrányba keveredett Pat Symonds - aki jelenleg tanácsadóként dolgozik a Virginnél - érkezésének. Szerinte a brit szakember az egyik legtapasztaltabb személy a Forma-1-ben.

Megszólalt az ügyben a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda is. Az osztrák bajnok a Speed week nevű lapnak nyilatkozva elmondta, nem lát nagy különbséget a tavalyi és az idei Virgin között. "2010-ben sem mentek jól a dolgok, idén mitől mennének? Ez balszerencse Glock számára, aki egy nagyszerű versenyző, és nagyszerű csapatot érdemelne" - fogalmazott Lauda.

Forrás: AFP