Vágólapra másolva!
Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari mellé egy harmadik pilóta, Daniel Ricciardo is csatlakozik a Toro Rosso csapatához. Az ausztrál újonc egyelőre a szabadedzéseken ül autóba, de az is elképzelhető, hogy idény közben már futamon is indulhat.

Daniel Ricciardo a Red Bull juniorprogramjában, a jövő nagy reménységeként került a Toro Rossóhoz és a téli újoncteszteken is nagyon jól vizsgázott. Az alsóbb kategóriákban nyújtott teljesítménye alapján sokat várnak tőle, így harmadik pilótaként csatlakozhatott a csapathoz, ahol adott a lehetőség az ifjú versenyző számára, hogy egy-egy futamon helyettesítse Buemit vagy Alguersuarit.

A két pilóta nem fenyegetésnek, hanem nagy lehetőségnek érzi az újonc belépését. "Daniel fontos része a csapatnak, ő egy gyors pilóta, a jelenléte sokat segíthet abban, hogy előrelépjünk, számára pedig nagy előny, hogy alaposan megismerheti az összes pályát" - mondta Alguersuari az Autosport.com-nak.

A Forma-1-es csapatoknál eddig a Toro Rosso cserélt a legtöbbször pilótát idény közben, így bármikor előfordulhat, hogy egyiküket leváltják, ha nem teljesítenek elég jól. "Nincs rajtunk nyomás, az nem egy külső tényező, nem másokon múlik, hanem magadban alakítod ki. Nem bánom, hogy kevesebbet vezethetünk, örülök, hogy Daniel velünk van" - mondta a spanyol.