Vágólapra másolva!
Mindennap tanul valami újat a  Sauber istálló újonc pilótája, Sergio Perez, akinek az eddigi tesztek során nyújtott teljesítménye a csapat vezetőinek elismerését is kivívta. A huszonegy éves mexikói úgy gondolja, jó időben jutott bemutatkozási lehetőséghez a sorozatban, mivel az új szabályokhoz és a Pirelli új gumijaihoz a többi pilótának is hozzá kell még szoknia.

Forrás: Sauber

Perez a Forma-1 hivatalos honlapjá közölt interjúban többek közt arról is beszélt, milyen érzés számára F1-es pilótának lenni, mi volt az eddigi legnagyobb feladat számára a Saubernél, valamint elmondta, mekkora dicsőséget jelent neki Mexikót képviselni a Forma-1-ben.

"Az élet rengeteg új dolgot tartogat most számomra. Nagyjából minden arról szól, hogy rövid időn belül alkalmazkodni kell a legkülönfélébb dolgokhoz. Rendkívül összetett világról van szó, és sok reflexet kell kifejleszteni, hogy szinte a részemmé váljanak. A kommunikációs képességeket is folyamatosan javítani kell, mert a csapattal, de különösen a mérnökökkel való kommunikáció létfontosságú"- fejtette ki gondolatait a Forma-1-ben eddig szerzett tapasztalatairól Sergio Perez.

"Elképesztő, mennyi mindenre kell figyelni vezetés közben a pilótafülkében! Az a sok gomb és funkció, ez nagyon nagy ugrás. A legnagyobb kihívás egyértelműen az autó viselkedésének megértése. Ahhoz, hogy a legjobbat tudjam kihozni belőle, meg kell tanulni, pontosan hogy működik minden, és persze a gumikkal is jól kell bánni"- magyarázta.

Perez a mexikói telekommunikációs vállalat, a Telmex pilótanevelő programjából került be a Forma-1-be, amely tizennégy éves kora óta segíti versenyzői pályafutását. Bízik benne, hogy közösen az F1-ben is jó eredményeket érhetnek el, és örömet okozhatnak hazájának, ahol már nagyon várták, hogy 1981 után ismét legyen mexikói versenyző a rajtrácson.

A közép-amerikai ország rajongói saját nagydíj híján egy utcai rendezvény keretében nézhetik meg Perezt Forma-1-es autó vezetése közben, aki szombaton a szülővárosában, Guadalajarában kialakított ideiglenes pályán tart bemutatót a Sauber tavalyi versenyautójával.

"Mexikóban óriási izgalommal várják a szezont, és nagyszerű, hogy egy ilyen eseményen ízelítőt adhatunk nekik. Ez az egész dolgot sokkal közelebb viszi hozzájuk, hiszen élőben láthatják és hallhatják, miről is szól a Forma-1. Számomra pedig egyfajta köszönetnyilvánítás lesz az eddigi támogatásukért"- zárta az interjút Sergio Perez.