Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapat vezetője szerint a spanyol pilóta idén folytatni fogja tavalyi jó szereplését, és a világbajnok Milton Keynes-i alakulat fő kihívója lesz a szezonban.

"Úgy gondolom, Alonso eléggé feltüzelte magát a szezonra, a teszteken pedig elég meggyőzően teljesített, ami mindenképp fenyegetést jelent számunkra" - vélekedett Horner a BBC-nek adott nyilatkozatában, aki a spanyol mellett a két McLarennel is számol, hasonlóan szoros bajnoki versenyfutást vizionálva, mint az a tavalyi évben zajlott.

Horner hozzátette, hogy a bahreini idénynyitó elmaradását más csapatoktól eltérően a Red Bull nem fogadta kitörő lelkesedéssel. A Red Bull-főnök nyilatkozata szerint versenycsomagjuk már a szezon elejére összeállt, így nem fogják lényegesen módosítani autóikat az ajándékba kapott felkészülési időben. Hozzátette, a korábbi években ez nem volt jellemző a Red Bullra.

A csapatfőnök kiemelte pilótái, Vettel és Webber teljes körű fizikai felkészítését, amely napi négy órát tesz ki a versenyzők életében. Vettel Finnországban, Webber pedig a Kanári-szigeteken készült föl a téli szünetben, hogy tökéletes kondícióval fussanak neki a szezon első versenyhétvégéjének.