Vágólapra másolva!
Mint ismert, a Hispania Racing Team (HRT) csapatfőnöke, Colin Kolles nem csinált titkot abból, hogy az istálló hosszú távú jövőjét és fennmaradását szem előtt tartva lehetőleg fizetős pilótákkal vágna neki a 2011-es évadnak. Az india Narain Karthikeyan elsősorban nyilván ennek köszönheti, hogy szerződést kapott az idei évre, a csapat másik kiszemeltje, Vitantonio Liuzzi viszont a minap kijelentette, ő nem fog fizetni azért, hogy a Hispania vagy bármely más csapat pilótájaként folytathassa pályafutását.

"Azt hiszem, ők egy olyan pilótát szeretnének, aki pénzt hoz a házhoz, de ez biztosan nem én leszek. Sosem fizettem azért, hogy versenyezhessek, és nem most fogom ezt elkezdeni. Én nem pénzt hozok, hanem a tapasztalatomat, a sebességemet, és természetesen mindig a legjobbat igyekszem nyújtani a csapat sikerei érdekében. Mindezek mellett persze megpróbálnék én is segíteni a csapatnak a szponzorkeresésben, de igazság szerint jelenleg nem is tudnék fizetni azért, hogy szerződést kapjak. A száz százalékot adnám magamból a csapatnak, mint mindig is tettem, mást nem ígérhetek"- vázolta fel helyzetét az espnf1.com-nak nyilatkozva az olasz pilóta, akinek mindenképp növelhetné esélyeit a Hispaniánál, ha a spanyol csapat nélküle is találna néhány értékes szponzort a 2011-es évadra.

"A csapat jelenleg is tárgyal, és meglehetősen biztató megbeszéléseket folytat néhány szponzorral, úgyhogy elég jó esély mutatkozik arra, hogy hamarosan sikerül növelni az istálló költségvetését az idei évre"- árulta el bizakodva Liuzzi, aki korábban azt is elmondta, hogy mindenképp az F1-ben akar maradni, és ezt mostani nyilatkozatában is megerősítette.

A tavaly még a Force India színeiben versenyző olasz az espnf1.com munkatársának kérdésére elárulta, egyelőre az sem zárható ki teljesen, hogy a HRT versenyzőülése helyett végül inkább egy nagyobb csapat tartalékpilótai állását fogadja majd el.

"Minden lehetőséget fontolóra akarok venni, mielőtt meghozom a jövőmmel kapcsolatos döntést. Mindenre nyitott vagyok és még semmit sem döntöttem el"- mondta Liuzzi.

Az olasz számára mindenképp biztató lehet Colin Kolles csapatfőnök legutóbbi, Autosport magazinnak adott nyilatkozata, ami a lehetséges HRT-s szerződtetését illeti. "Ő (Liuzzi) hozzá tudna tenni a csapat teljesítményéhez. Jó tesztpilóta, és már a barcelonai teszten is láthattuk, milyen szép eredmények elérésére képes"- méltatta a Hispania csapatfőnöke.

"Azt hiszem, nagyon pozitív teljesítményt nyújtott szombaton az autónkban. Szó sem volt arról, hogy aznap kvalifikációs beállításokkal vagy kevés üzemanyaggal futottunk volna, szóval adott esetben akár még sokkal jobb időeredményt is elérhetett volna, és ez megmutatta számunkra, hogy csökkent a hátrányunk a többi csapattal szemben. Én mindig is azt mondtam, hogy kell egy rutinos versenyző a csapatba, hogy a legjobb csomag álljon a rendelkezésünkre. Ez a válaszom"- utalt rá Kolles, hogy a nem titkoltan fizetős pilótaként a csapathoz érkező Karthikeyan mellé inkább egy rutinos versenyzőt keres csapatába, ami mindenképp Liuzzi szerződtetését engedi sejtetni.

Kolles végül Karthikeyan a szurkolók körében való elfogadtatásának ügyében is futott egy kört, és elmondta, az indiai pilóta rengeteget fejlődött azóta, hogy legutóbb az F1-ben versenyzett, úgyhogy biztos benne, ő is remekül helyt áll majd idén a futamokon.