Vágólapra másolva!
Túl van a Hispania Racingnél való bemutatkozáson a spanyol alakulatnál lévő szabad helyre pályázó Vitantonio Liuzzi. Bár az olasz versenyző a csapat tavalyi autóját vezette szombaton, így is sikerült felmérnie, hogy a Hispaniában van fejlődési lehetőség. Liuzzi bízik benne, hogy napokon belül rendeződik a sorsa. 

A tavalyi szezonban a Force Indiánál versenyző Liuzzi szerint a HRT-nek elsősorban az aerodinamika terén kell a legtöbbet javulnia, és erre képesnek is tartja a csapatot, amely meglátása szerint a szerény lehetőségeihez képest mindent kihozott a tavalyi autóból.

"Érdekes nap volt. Sokat dolgoztunk az autón, rengeteg munka volt, mert az jól látszik, hogy az autónak alig van leszorítóereje. Sikerült javítanunk az egyensúlyon, vezethetőség szempontjából sokat léptünk előre. A sebességváltóval sajnos problémánk akadt, így nem tudtunk igazán jó köridőt elérni"- összegezte a teszt tapasztalatait az Autosport riporterének Vitantonio Liuzzi.

A huszonkilenc éves olasz pilóta szerint a HRT idei autója mindenképpen előrelépés lesz, és nem tartja kizártnak, hogy a csapat felvegye a harcot a Team Lotusszal és a Virginnel. "Az alapok megvannak, csupán mindent a helyére kell tenni. Megvan a fejlődési lehetőség a csapatban, mert igazán jó emberek alkotják. A sok teendő ellenére jó benyomásokat szereztem"- hízelgett reményei szerint következő csapatának Liuzzi.

A Forma-1-ben 2006-ban bemutatkozó olasz jövője még nem dőlt el, de bízik benne, hogy néhány napon belül minden kérdésre választ kap. Úgy érezte, a csapat elégedett volt az általa végzett munkával, és mindkét fél egyetértett abban, hogy a teszt kiváló lehetőség volt egymás megismerésére, valamint annak eldöntésére, hogy tudnának-e közösen dolgozni a jövőben.

A barcelonai teszt szombati napján a tizenkettedik legjobb időt autózó pilóta elmondta, mindenképpen szeretne a Forma-1-ben maradni, mert véleménye szerint még nem kapott igazi lehetőséget a bizonyításra. "A célom továbbra is a győzelem, ezért akarok az F1-ben maradni. Több lehetőségen is dolgozom ezen kívül, és még mindig nem hoztam meg a végleges döntést, de mindenképpen a Forma-1 az, ahol lenni szeretnék"- zárta nyilatkozatát Liuzzi.