Vágólapra másolva!
A Mercedes GP az eddigi Forma-1-es teszteken finoman szólva sem volt meggyőző, ami szemet szúrt az egykori versenyzőnek, Gerhard Bergernek is. Bár az idei bajnokság majd csak március végén rajtol, vagyis elvileg van lehetőség a formajavulásra, Berger már most leírja a Mercedest.

A Mercedes GP-nél jelenleg nem túl jó a hangulat, Norbert Haug sportigazgató például a minap úgy nyilatkozott, hogy jelenlegi formájukat tekintve versenyzőiknek a top 10-be való bekerülés is megoldhatatlan próbatételt jelentene.

Az egykori Forma-1-es versenyző és csapatfőnök, Gerhard Berger sem vár sokat a német márka F1-es csapatától. "Én abból indulok ki, hogy idén is a Red Bullé a legjobb autó. Aztán mögöttük ott van a Ferrari és a McLaren. A Renault meglepetést okozhat, de a Mercedesben kételkedem" - nyilatkozta a Sport Bild-nek Berger, aki szerint a Mercedes által végrehajtott technikai átszervezés (a pilóták új versenymérnököket kaptak, és áprilistól Bob Bell lesz a technikai igazgató) sem elég hatékony.

"Nem látok rá logikus okot, hogy utolérjék a McLarent és a Ferrarit. A Red Bullt pedig biztosan nem fogják" - egészítette ki lesújtó véleményét Berger.