Vágólapra másolva!
Harmadik Forma-1-es idényére készül a Toro Rosso svájci pilótája, Sébastien Buemi, aki számára többek szerint sorsdöntő év lesz az idei. A huszonkét éves versenyző helyére több feltörekvő tehetség is pályázik, és Franz Tost csapatvezető, valamint a Red Bull tanácsadója is többet várt Buemitől, ő maga azonban úgy véli, semmivel sem lesz rajta nagyobb nyomás idén, mint az előző két évben.

A Toro Rosso és természetesen Buemi is sokat vár az idei évtől, céljuk a hetedik hely megszerzése a konstruktőri bajnokságban. Saját jövőjéről egyelőre nem akar sokat beszélni, és elmondása szerint csapattársával ellentétben még az sem foglalkoztatja, hogy mikor vezethet a Red Bull elsőszámú csapatánál. Jelenlegi fő célja, hogy a Toro Rosso színeiben érjen el minél jobb eredményt, a többi pedig magától jön.

"Még túl korai megmondani, mi lesz jövőre. Marknak fantasztikus szezonja volt tavaly, idén talán még jobb lesz, úgyhogy az sem biztos, hogy jövőre lesz szabad hely a Red Bull Racingnél. A Toro Rossóra koncentrálok, hogy javítsunk az autón, valamint hogy a csapattársam előtt legyek. Nem éri meg azon töprengeni, mi lesz, ha ezt vagy azt csinálom"- mondta a Forma-1 hivatalos honlapjának adott interjúban Buemi.

Az eddigi két F1-es szezonjában egyaránt a világbajnokság tizenhatodik helyén záró versenyző idén sem akar hátrébb végezni a pontversenyben, sőt, épp ellenkezőleg, a csapattal együtt komoly lépést tenne a középmezőny irányába.

"Egyértelmű, hogy nem akarok visszaesni tavalyhoz képest. Legalább ott akarok végezni, mint legutóbb. Állandó pontszerző szeretnék lenni, éhes vagyok rájuk, mivel tavaly nem szereztem eleget"- mondta elszántan Buemi.