Társoldalunk:

Új tulajdonos kezében a Forma-1

2005.11.25. 12:42

A Reuters hírügynökség péntek reggeli jelentése szerint a CVC Capital Partners befektetési társaság megegyezett Bernie Ecclestone-nal s a Bayerischen Landesbankkal, így 75 százalékos részesedést szerzett a Forma-1-ben.

A Reuters egy közelebbről meg nem nevezett forrásra hivatkozva írta péntek reggel, hogy a CVC megállapodott Bernie Ecclestone-nal és a Forma-1-et irányító SLEC-ben több mint ötven százalékos részesedéssel bíró Bayerischen Landesbankkal, így többségi tulajdont szerzett. A hír némileg meglepő annak tükrében, hogy Ecclestone nemrég éppen arról beszélt, nem eladó a száguldó cirkusz.

A Hutchinson Whampoa néhány héttel ezelőtt 1,2 milliárd eurót ajánlott a részvényekért, az állítólagos mostani üzlet anyagi hátteréről nincs információ. A Reuters úgy tudja, hogy a CVC a Lehman Brothers és a JP Morgan pénzintézetek kezében maradt további 25 százalékos részesedést is meg akarja vásárolni, velük azonban még nem tudott megegyezni.

A megállapodás természetesen nem jelenti Ecclestone nyugdíjba vonulását, a 75 esztendős főguru továbbra is viszi a napi ügyeket, hiszen per pillanat talán csak neki van kellő tapasztalata ehhez.

A részvényekkel foglalkozó CVC-nek Európában és Ázsiában vannak irodái, s kötődik a motororsporthoz is, ugyanis tulajdonosa a Dorna nevű cégnek, amely 1998 óta kezeli a kereskedelmi jogait a gyorsasági motoros-világbajnokságnak, valamint részvényese a Brit Automobil Szövetségnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK