Társoldalunk:

F1: gyors a Ferrari új V8-as motorja

2005.11.22. 11:24

A Forma-1-es Ferrari-istálló jelenleg Bahreinben teszteli új V8-as erőforrását, s noha arra ügyelt, hogy egy az egyben ne legyen összehasonlítható az idei V10-essel, a számokból kiolvasható gyorsasága.

A Ferrari szombaton vette birtokba a bahreini pályát, azóta Luca Badoer és Marc Gené részvételével folyamatosan tesztel. A két pilóta vasárnap és hétfőn is 173 kört tett meg, Badoer V10-es, Gené az új V8-as motorral szerelt géppel.

Persze a maranellóiak arra gondosan ügyeltek, hogy egy az egyben ne legyen összehasonlítható az erőforrások teljesítménye, ezért Badoer az F2005-ös jövő évi szabályokhoz igazított verziójával, míg Gené egy F2004-essel körözött.

Azért így is kiderült, hogy a Ferrari finoman szólva sem áll rosszul a V8-as fejlesztésével, Gené vasárnap és hétfőn is gyorsabb volt Badoernél. A brazil előbb 670 ezredet, majd 1,3 másodpercet vert kollégájára, ami óvatosságra intheti a konkurenciát.

A motorfejlesztés mellett a Ferrari a Shellel együttműködve új üzemanyagokat, s a Bridgestone segítségével új gumikeverékeket is tesztelt.

Közben a festői környezetben fekvő vallelungai ringen a Minardi megkezdte utolsó tesztelését, ennek keretében kedden egy hölgy is autóba ül. Paul Stoddart együttese jövőre a Red Bull fiókcsapataként, Scuderia Toro Rosso néven folytatja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK