Társoldalunk:

Ki az a Schumacher? - F1 2005

2005.10.23. 19:09

Jenson Button tehát az eredeti tervekkel ellentétben marad a Hondánál, csapattársa pedig az a Rubens Barrichello lesz, aki hat szezon után elhagyta a Ferrarit. A brazil helyére a sauberes Felipe Massát igazolták le a maranellóiak, ő korántsem ismeretlen a környéken, néhány ezer kilométert tesztvezette már a vörös gépet.

Nick Heidfeld ment a BMW-vel, jövőre a német lesz az új istálló egyik pilótája, a másik székre Jacques Villeneuve pályázik, szerinte az ő sauberes szerződése érvényes a jogutódhoz is. A kanadai mellett a GP2-bajnok Nico Rosberg is beülne a második számú BMW-be (ő Antonio Pizzoniával együtt a Williamsnél is szóba került a stabil csapattag Mark Webber társaként), ahogy Alexander Wurz és Pedro de la Rosa is.

A Midland és a Toro Rosso terveiről egyelőre keveset tudni, előbbi valószínűleg a fizetősöket preferálja majd, míg utóbbi - értelemszerűen - a Red Bull támogatását élvező fiataloknak ad bizonyítási lehetőséget. Jelöltből van bőven mindkét helyen...

A 2006-os mezőny:

csapat

pilóta

tesztpilóta

Renault 1 Alonso 2 Fisichella

Kovalainen

 
McLaren 3 Räikkönen 4 Montoya

Wurz, de la Rosa

 
Ferrari 5 M. Schumacher 6 Massa Badoer, Gené, V. Rossi
 
Toyota 7 R. Schumacher 8 Trulli Zonta
 
Williams 9 Webber 10 Pizzonia, Rosberg Pizzonia, Rosberg
 
Honda 11  Barrichello 12  Button Bernoldi
 
Red Bull 14 Coulthard 15 Klien Jani
 
BMW 16 Heidfeld 17 Villeneuve
de la Rosa
Wurz
Rosberg

?

 
Albers Davidson
Midland 18 Karthikeyan 19 Monteiro Kiesa, Pastorelli
Montagny Szato
 
Toro R. 20 Liuzzi 21 Speed   Jani

A lista kiegészülhet még egy titokzatos 11. istállóval, emögött állítólag a Honda áll. Amennyiben a csapat indul jövőre, egyik pilótája jó esélyekkel Szato Takuma lehet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK