Társoldalunk:

F1: Alonso csak nyolcadik a fizetési listán

2005.09.19. 10:42

A Bild című bulvárlap nyilvánosságra hozta szokásos Forma-1-es fizetési listáját, amelynek meglepetése, hogy az első számú világbajnok-jelölt Fernando Alonsónál heten is többet keresnek a mezőnyben jövőre.

A Forma-1-es istállók nem szokták világgá kürtölni, évente hány millió eurót csúsztatnak pilótáik zsebébe, a Bild című bulvárlap mégis minden évben kideríti, ki mennyit keres. A lap szigorúan csak a csapatoktól kapott jövedelmet veszi figyelembe, a reklámszerződésekkel és egyéb bevételi forrásokkal nem foglalkozik.

Ahogy évek óta mindig, most is Michael Schumacher trónol a lista csúcsán, jövőre 35 millió eurót kap a Ferraritól, 15-tel többet, mint a jelentős fizetésemelést kapott Kimi Räikkönen. A harmadik hely Ralf Schumacheré, aki 17 millió eurójába van a Toyotának, a német sokkal többet keres, mint a hatmilliós keresetével a hetedik helyet elfoglaló Jarno Trulli.

Negyedik Juan Pablo Montoya tízmillió euróval, mögötte a BMW-hez szerződött Nick Heidfeld következik hét és fél millióval. A brazil Rubens Barrichello jövőre állítólag hétmillió eurót keres majd a BAR-nál, ez a lista hatodik helyéhez volt elegendő.

A már említett Trulli után sorakozik csak Fernando Alonso, aki gyakorlatilag a 2005-ös esztendő világbajnokának tekinthető, a spanyol kénytelen lesz beérni szerény öt és fél millió euróval jövőre. Jenson Button keresete ötmillió euró, ezzel a kilencedik hely az angolé.

Az első tízbe épp, hogy befért a red bullos David Coulthard a maga négy és fél millió eurójával, a további sorrend Mark Webber (4), Giancarlo Fisichella (3,5), Felipe Massa (3 - a Ferrari új szerzeményénél Schumacher több mint tízszer keres többet...) és Christian Klien (1).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK