Társoldalunk:

Életét vesztette Pesten a McLaren egyik embere

2005.07.27. 10:21

Szerdán életét vesztette a Forma-1-es McLaren-istálló egyik alkalmazottja Budapesten. Az első hírek szerelőről szóltak, később azonban kiderült, hogy egy szakács az áldozat.

A McLaren-Mercedes egyik munkatársa volt az a 29 éves férfi, aki szerdán kizuhant a budapesti Marriott szálló nyolcadik emeletéről. A Havaria Press úgy tudja, hogy a férfi nem az utcára, hanem a szálloda egyik belső udvarának tetejére zuhant. Az [origo]-nak neve elhallgatását kérő megbízható forrás kora délelőtt megerősítette, hogy valóban a wokingiak egyik alkalmazottja az áldozat, a baleset körülményeiről, illetve az illető személyazonosságáról azonban egyelőre semmit nem lehet tudni. A távirati irodának Palik László, a Hungaroring Sport Rt. elnöke is ugyanezt mondta.

"Semmit nem tudok arról, hogy ki az áldozat" - válaszolta már az [origo]-nak Palik. "A McLaren részéről egyelőre semmilyen kérés nem futott be a tragédiával kapcsolatban, ebben a helyzetben nem lenne illendő részünkről a fontoskodás. Jelezni fogják, ha szeretnének valamit, mi azonnal állunk majd a rendelkezésükre."

Délután a McLaren közleményt adott ki, amelyben tudatta, hogy nem szerelő, hanem a csapat egyik séfje az áldozat. Darren Hawker szigorúan véve a McLarenre főző Absolute Taste nevű vállalatnál dolgozott. "Nyugodtan mondhatjuk, hogy nemcsak egy kollégát, hanem barátot veszítettünk el. Részvétünk az egész családnak" - közölte a McLaren.

Hawker a tragikus zuhanás előtt a szálloda nyolcadik emeleti teraszán tartózkodott, ide elméletileg tilos a belépés. A BRFK az azonnal megkezdett nyomozás alatt idegenkezűségre utaló nyomot nem talált, az esetet államigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Azt még később tisztázni kell, hogy alkoholos befolyásoltság hozzájárulhatott-e a balesethez. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK