Társoldalunk:

F1: a Michelin fizet a botrányért

2005.06.29. 8:57
A Michelin gumigyártó cég kárpótolja a Forma-1-es világbajnokság kilenc napja botrányos körülmények között lezajlott, egyesült államokbeli futamának nézőit.

"A jog ugyan nem kötelez bennünket erre a lépésre, de mi szeretnénk a kedvében járni annak a 110 ezer embernek, aki kilátogatott az indianapolisi nagydíjra" - jelentette be a vállalat szóvivője egy nappal azelőtt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) párizsi központjába rendelte a Michelin, valamint a Renault, a McLaren-Mercedes, a Toyota, a BAR-Honda, a Williams-BMW, a Sauber-Petronas és a Red Bull-Cosworth istállók képviselőit.
   
Az abroncsszállító vállalta, hogy visszatéríti a jegyek árát, ráadásul felvásárol 20 ezer belépőt a jövő évi futamra, és azoknak a szurkolóknak adományozza, akik az idén is jelen voltak.
   
A Michelin hétfőn zárta le vizsgálatát, amely Ralf Schumacher és Ricardo Zonta balesetének okára próbált válaszolni. Kiderült, hogy a viadalra kijelölt gumik "nem rosszak és gyengék" hanem "nem megfelelőek" voltak a pálya 13-as, döntött kanyarjában a különlegesen nehéz követelmények leküzdésére.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK