Társoldalunk:

F1: Franciaországot cikizi a Red Bull

2005.06.28. 11:57

A Red Bull-Cosworth furcsa, a helyi szintű tiltás szülte gúnyos sajtóanyaggal is készül a Forma-1-es világbajnokság hétvégi Francia Nagydíjára.

A Jaguar örökébe lépett istálló névadójának termékét a magas koffeintartalomra hivatkozva néhány éve betiltották Franciaországban, erre reagált közleményében - a politikai felhangot sem nélkülözve - Dietrich Mateschitz istállója.
   
"A pályához a Nevers nevű város van a legközelebb, s a település neve angolra átültetve majdnem pontosan megadja a választ arra, hogy az emberek önszántukból vissza akarnak-e térni ide. Soha... Ha közvéleménykutatást vagy szavazást tartanánk a paddockban erről a kérdésről, akkor ugyanaz lenne az eredmény, mint az Európai Unió alkotmányáról tartott franciaországi voksoláson: végeredményben ismét a "Nem" lenne többségben" - szerepel a Red Bull-Cosworth futamelőzetesében.
   
A csapat szerint a pálya rendkívül biztonságos, a paddock is makulátlan. A kikapcsolódási lehetőségekről azonban már lesújtó a Red Bull véleménye. "Ez a legunalmasabb helyszín a Forma-1-es programban. Bár, az is igaz, hogy csodálatos teheneket látni a környéken" - áll a közleményben.
   
A Red Bull vitába száll Mark Twainnel is, azt állítva, hogy az országot már régen nem "prostituáltak irányítják": "Mindenki tudja, hogy Asterix, a Gall, a kormányfő, fia, Charles De Gaulle, illetve Sacha Distel, Brigitte Bardot és az énekes Johnny Halliday. Ah! La Belle France, gyönyörű Franciaország..."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK